Boek bestellen

Geacht familielid  of geïnteresseerde:                                           
Ik zal mij even voorstellen:  
Wim de Goede, kunstschilder van beroep, maar daarnaast onderzoeker van de geschiedenis van de familie Goeden (alias Gooden – Gode – de Goede) die uit het plaatsje Heel in het Luikerland stamt.

Ik heb 50 jaar, met tussenpozen, d.w.z. van 1970 tot 1985 en van 2010 tot 2020, gewerkt aan de genealogie (stamboom) van deze familie, waarvan de nakomelingen anno 2020 veelal in Limburg en Holland wonen. Volgens mijn informatie bent u daar één van.

Dit speurwerk heeft geresulteerd in een boek met de titel “Vijf generaties Goeden/Gooden/Goden en De Goede in het Luikerland en Holland”. In dit boek wordt het verhaal verteld van de eerste vijf bekende generaties van deze familie in de periode 1696-1830. Een bijzonder moeilijke tijd door de vele oorlogen waar de bevolking het slachtoffer van werd. Het boek, 194 pagina’s A4 met veel afbeeldingen in kleur, kost € 25,- exclusief verzendkosten en kan nu bij mij besteld worden.

BESTELLINGEN D.M.V. email naar info@wimdegoede.nl
en overmaking van € 25 + €4,10 verzendkosten overmaken op rekening: NL12 INGB 0002 2762 00 t.n.v. W.P. de Goede in Castricum

,,Mijn vader was behanger (moet eigenlijk schilder zijn!), en op een overgebleven rol behang kon ik mooi de familiestamboom schrijven, dacht ik als achttienjarige. Filips de Goede én mijn eigen naam zette ik er alvast op, alles ertussen in zou ik nog gaan uitzoeken’’, vertelt Wim de Goede uit Castricum. Dat hij geen familie is van Filips de Goede werd hem al vlot duidelijk. Maar De Goede stuitte op andere opzienbarende vondsten. Over hoe zijn familie vanuit het Luikerland uitwaaierde, hoe bloedverwanten stierven in het leger van Napoleon en hoe er in Denemarken een skelet van een Viking werd opgegraven met het zelfde manlijke DNA als Wim de Goede. ,,Als je aan dit soort dingen begint, laat het je nooit meer los’’, waarschuwt hij.”   Lees verder via bijgaande link

.. //www.genealogiegoeden.nl/ARTIKEL DAGBLAD KENNEMERLAND 16 FEBR 2021.pdf

De recensie van mijn boek in het Limburgs Tijdschrift voor Genealogie – sept 2021 Klik op de foto om het te kunnen lezen. Wel jammer dat de recensent de naam Gude verhaspelt naar Gudde.