Eind 2020 is mijn boek klaar!

Delen en doorsturen van dit bericht wordt zeer gewaardeerd! Wie kent een persoon met naam “de Goede”, “Goeden”, Goden of “Gooden”??

Eind 2020 is mijn boek klaar! Plm 200 pagina’s met veel illustraties. “Vijf generaties Goeden (Goede, Gooden, Goden) in het Luikerland en de eerste generaties migranten de Goede in Holland – 1696-1830” .

Een genealogie- en geschiedenisboek ineen. Een boek over de lotgevallen van een familie die het in die jaren bepaald niet makkelijk had. Geboorte, huwelijk, kinderen, ziekte, armoede, hard werken voor een laag loon, oorlogen (7 stuks), kerken, overleven en vroeg sterven en dan weer de volgende generatie waarbij dit patroon zich herhaalde.

In dit boek heb ik de resultaten gebundeld van mijn onderzoek in de jaren 1970-1985 en 2010-2020. In de eerste fase, de pc bestond nog niet, laat staan internet, bezocht ik vele archieven in Nederland en Belgie. In de tweede fase, bleek inmiddels heel veel gedigitaliseerd te zijn en heb ik veel online gedaan afgewisseld met archiefbezoek. Daartussendoor heb ik mij gewijd aan carrière, relatie, schilderen en muziekmaken.

De familie Goeden (Goede, Gooden, Goden) is deels uitgewaaierd naar Holland en daar ben ik er één van. Vanwege de omvang van de familie heb ik mij in dit boek beperkt tot de eerste 4 à 5 bekende generaties. Wel heb ik mijn eigen stamreeks opgenomen van 1696 t/m 2020.

De geschiedenis van de Zuidelijke Nederlanden en het Luikerland is niet makkelijk voor een “Hollander”. De regio heeft een complexe geschiedenis. Daarom heb ik veel achtergrondmateriaal (ook van Kennemerland en Leiden) verzameld en opgenomen om de situatie te verduidelijken. Ik heb er veel van geleerd!Een onderzoek is nooit af en ik weet zeker dat er nog meer gegevens zullen opduiken. Ook liggen er nogal wat onopgeloste zaken. Wellicht komt er nog een deel 2! Maar misschien laat ik dat over aan andere onderzoekers die recent zijn opgestaan.

Voor deze uitgave ben ik aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Printing on demand, een ebook, een luxe versie met offsetdruk. Er is tegenwoordig veel mogelijk. Het gaat ook afhangen van de interesse onder (verre) familieleden en wellicht anderen. Vanaf nu verzamel ik adressen om de belangstelling te peilen.

Daarom de vraag: wie kent een persoon met naam “de Goede”, “Goeden” of “Gooden”?? Delen en doorsturen van dit bericht wordt zeer gewaardeerd! Een onderzoek is nooit af en ik weet zeker dat er nog meer gegevens zullen opduiken. Ook liggen er nogal wat onopgeloste zaken. Op mijn website www.genealogiegoeden.nl kunt u de vorderingen volgen!