DeGoede Family in de USA, Anna Paulowna en Breezand

Voor wie het nog niet wist, in Anna Paulowna, Breezand en de Verenigde Staten (Mount Vernon o.a ) zitten een aantal flinke bloembollenbedrijven die opgezet zijn en gerund worden door de Goede’s die nazaten zijn van Simon de Goede en Trijntje Heere. Zowel Simon als Trijntje zaten al in de bloementeelt en dat is in door deze nazaten flink uitgebouwd. Indrukwekkend!
Simon de Goede en Trijntje Heere hadden 4 zoons waarvan de onderstaande allemaal afstammen van Jan (Johannes Petrus) de Goede getrouwd met Anthonia Timmer die in 1919 in Anna Paulowna een bloembollenbedrijf zijn gestart. Een andere zoon van Simon en Trijntje, Piet de Goede heeft zich in 1935 met zijn vrouw Sophia van ‘t Hoff in Lilo (Belgie) gevestigd en in 1944 in Brasschaat. En ook van die tak zitten er een paar in de bloemen. Maar daarover later meer.

Hieronder een reunie foto van de DeGoede clan in de USA, en eentje van de familie in Anna Paulowna, en een foto van enkele van hun bollenbedrijven.

Reunie de De Goede In ‘t Zand met daarbij enkele leden van de DeGoede-family uit de USA
Hollands Glorie – Tom & Jeannette DeGoede (Thom is kleinzoon van Simon de Goede uit Beverwijk) – Dutch Tulips!
De familieclan de Goede Anna Paulowna – foto genomen bij reunie in Breezand
En hier is Jan (Johannes Petrus) de Goede met Anthonia Timmer met de bloembollen in Anna Paulowna begonnen
Jan (Johannes Petrus) de Goede – met zijn 1 meter 82 , ongetwijfeld de langste van het stel, derde van rechts achteraan, bij het 10e Regiment Infanterie (foto genomen tussen 1913 en 1920)
Het gezin van Jan (Johannes Petrus) de Goede en Anthonia Timmer.
Vlnr Tom, Jan, Riet, Piet, Henk, Nel ( met strik) en Siem. Midden: Annie, Jan (Johannes Petrus) de Goede, Hannie (nu Helga), Anthonia Timmer, Tiny. Onder: Wim, Kees, Gre en Ben. Henk, Tom, Jan en Riet zijn naar Amerika geëmigreerd.